Medicin Utomlands

  UNIVERSITETEN

     - UMF CLUJ
     - UMF TARGU MURES

Ansök redan idag till höstterminen 2016 eller 2017!

  SNABBLÄNKAR
 • Intresseanmälan »
 • Kontakta oss »

 • UMF Cluj-Napoca

  Vi välkommnar dig till att börja dina studier på University of Medicine and Pharmacology "Iuliu Hatieganu" i Cluj-Napoca, Rumänien.

  Universitetets historia sträcker sig långt tillbaka i tiden. Medicinutbildningen är något av en tradition i Cluj-Napoca. Många av universitetets professorer är kända runtom i världen såsom Victor Babes, känd specialist inom microbiologin.

  På grund av det ökande antalet utländska studenter har universitetet utvecklats till en internationell institution. Studenterna har tillgång till väl utrustade lokaler och universitetets bibliotek har ett rikt utbud av kursmaterial på engelska.

  Skolavgiften: 5000 Euro/undervisningsår (ca. 50 000kr) samt 250 Euro i administrationsavgift (engångsavgift).

  Totalt: 5250 Euro för första året. 5000 Euro/undervisningsår de följande 5 åren.


  Boende och ekonomi

  Staden Cluj anses vara Transylvaniens huvudstad. Den står för den snabbaste ekonomiska utvecklingen i Rumänien. Cluj ligger praktiskt taget i en dal omringad av berg som möjliggör diverse utflykter såsom bergsklättring, skidåkning och en del andra sporter. Staden har fullt med caféer, restauranger och uteställen i alla prisklasser.

  Hyran varierar med läget man väljer. Generellt ligger hyran för en etta centralt mellan 2000 - 3000 kr och en tvåa mellan 3000 - 4000. Många studenter väljer att dela bostad. Det är inga problem att få studiemedlet att räcka till bostad, mat, kursmaterial och annat.

  MedInRo.se

  E-post: medinro@gmail.com |